در شرایطی که صدا و سیما این روزها در نقش ستاد تبلیغاتی روحانی ظاهر شده و آنتن رسانه ملی در بهترین زمان به پخش زنده صحبت های رئیس جمهور اختصاص داده شده است، کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که در وزارت کشور تشکیل میشود با پیشنهاد صداوسیما مبنی بر «زنده» بودن مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری مخالفت کرد.
چندی پیش بود که دبیر ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما در پاسخ به نگرانی ها مبنی بر حذف مناظرات انتخاباتی، اعلام کرده بود که یکی از اصلی ترین برنامه های صدا و سیما در ایام انتخابات پخش زنده مناظره نامزدهای انتخابات است، حالا کمیوسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تصمیم گرفته است که پخش زنده مناظرات انتخاباتی لغو و به صورت ضبط شده منتشر شود.
در همین راستا سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور با اشاره به تشکیل دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری به ریاست وزیر کشور گفت:
«در این جلسه راجع به مسئله مناظرهها نیز مباحثی مظرح شد و قرار بر این شد که مناظرهها و سایر برنامهها با رویکرد حفظ بیطرفی و برابری نامزدها پخش شود».
سامانی در ادامه گفت:
«باتصویب کمیسیون مقرر شد مناظره های انتخاباتی نامزدها به صورت ضبط شده وگفتگوهای تلویزیونی به صورت زنده پخش شود».
این در حالی است که میرباقری معاون سیمای سازمان صدا و سیما گفته بود: «برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تمهیدات ویژهای در نظر گرفته شده است و مناظرات زنده انتخاباتی مهم ترین برنامه صداوسیما است».
اقدام دولت برای جلوگیری از پخش زنده مناظرات آنهم در آستانه شروع مبارزات انتخاباتی را باید در کنار حضور جهانگیری به عنوان نامزد پوششی روحانی تحلیل کرد. پیش از این شنیده ها از برنامه جدید تیم مشاوران روحانی برای مبارزات انتخاباتی حکایت می کرد. در شرایطی که کمتر از یک ماه تا شروع مبارزات انتخاباتی موعد پاسخ گویی به وعدههای انتخاباتی دولت روحانی باقی مانده و افکار عمومی منتظر آن است که روحانی و سایر دولتمردان در مناظرههای تلویزیونی حضور پیدا کرده و پاسخگوی کمکاریها، ضعفها و ناتوانیهای خود باشند مشاوران رسانه ای دولت ابتدا پیشنهاد لغو مناظرات انتخاباتی را مطرح کرده بودند و بعد از مخالفت با این طرح، پیشنهاد جدید خود را ارائه داده اند که بر اساس آن رئیس جمهور به شکل زنده در مناظرات انتخاباتی حاضر نشود.
ترس حامیان دولت از عدم توان پاسخگویی روحانی به انتقادات وارده به عملکرد چهار ساله وی و دولتش است. این پیش فرض زمانی دقیق تر می شود که شاهد حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت فعلی در بین کاندیداهای ریاستجمهوری هستیم و در آخرین گام از پخش زنده مناظرات تلوزیونی نیز مخالفت شده است.
پیش از این سیدابراهیم رئیسی در نامه ای به رئیس صدا و سیما نسبت به عدم رعایت عدالت در سپردن آنتن سیمای ملی به روحانی که یکی از نامزدهای انتخابات است انتقاد کرده بود. در این نامه آمده بود:
«متأسفانه برخلاف روال معمول، اکنون برنامههای جاری رئیسجمهور محترم که یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری میباشند، به طور پی در پی و پرحجم در صدا و سیما پوشش زنده و خبری پیدا میکند.از آنجا که بسیاری از برنامههای مزبور، جزو شئون انحصاری رئیس دولت نبوده و انجام آنها متوقف به حضور ایشان نیست، از صداوسیما انتظار میرود با عنایت به اهداف و مأموریتهای قانونی خود از هرگونه اقدامی که با ایجاد شائبه تبلیغ جانبدارانه به نفع یک فرد یا جریان خاص، فرآیند داوری درست و آگاهانه مردم شریف را مخدوش سازد، جداً پرهیز نماید».